“Clickjackers” -stjäl miljoner i Adsense pengar!

“Clickjackers” -stjäl miljoner i Adsense pengar!

Lyssna på poden!
34 Views

Uppdaterat för 1 vecka sedan av NYBBLE NYTT

Miljoner kronor försvinner in på hackares bankkonton varje minut och en av de största men förbisedda tjuvarna är “clickjackers”!

Clickjacking utnyttjar sårbarheter som finns i appar, webbsidor eller i datorer för att göra det möjligt för att manipulera till sin egen fördel.

En klickjackad sida används till att utföra “klick” på dolda länkar, t ex youtubevideos, facebook-likes men främst för adsense-generering eller andra affiliateföretag. Hackarna lägger sin genomskinliga sida över originalsidan i ett transparent lager för att lura besökaren eller hemsidans ägare.

Oanande klickar besökare på länkar, annonser, likes eller andra människors hemsidor för att höja besöksantalet där. Den dolda sidan är en autentisk sida. Det finns inget öppet sätt att spåra hackarna, eftersom besökarna verifieras på både den dolda sidan och orginalsidan. En tidning t ex, läser antalet besök i sin server, medan annonsnätverket endast visar en väldigt liten del.

Eftersom Adblocks används, förklaras bortfallet enkelt. Den riktiga och den dolda sidan laddas ned i besökarens webbläsare samtidigt, men klickjackaren stjäl besökarna ekonomiskt eftersom orginalsidans annons-script ligger bakom!

One Response to “Clickjackers” -stjäl miljoner i Adsense pengar!

Leave a reply

NYBBLE TIDNING

 

 

 

Senaste nytt: Sidan uppdateras!

Antal nyhetsprenumeranter Juli månad: 23 216 st