Kommunikationen dödar landsbyggden!

Lyssna på poden!
55 Views
Start online radio!

Uppdaterat för 5 månader sedan av NYBBLE NYTT

Jag går omkring i Kristinehamn, en stad som sakta avbefolkas. Det är liv och rörelse och påminner på “sätt och vis” om Göteborg och Avenyn. Men här bryr sig inte politikerna om staden, den är inofficiellt en dumpstation. Jag tar bussen och går av vid varje busshållsplats och ser mig omkring, ända fram till Gullspång. Det hela tar mig 4 dagar för att bussarna går så sällan och inte alls på helgerna.

Ändå är själva resan med buss bara 1 timme. Det känns som om tiden stått stilla här? Några få bostadslängor vittnar om 2000-tal medan resten sitter fast i tidigt 1920-tal. Jag häpnas, jag rent utav förfäras. Det är så vackert, det ligger så strategiskt bra till på kartan mellan Stockholm och Norge, mellan Göteborg och Dalarna, ändå är det så eftersatt.

Jag passerar ett övergivet hotell som en gång omvandlades till flyktingförläggning och nu står och ekar, jag passerar vik efter vik längs med Vänern och räknar samtidigt turismpengar som förloras varje timme året runt. Jag ser möjligheter överallt men politikerna säger nej!

Herregud tänker jag när jag kommer in i Gullspång, det måste ligga något dunkelt bakom nedlänggningen av Kristinehamn.