”Min värsta farhåga är att pandemin kommer ta död på min mormor”

Lyssna på poden!
32 Views
Start online radio!

Uppdaterat för 10 månader sedan av NYBBLE NYTT

Nu har även mitt tålamod med denna pandemi tagit slut.

Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När Socialdemokraterna ”vann” riksdagsvalet 2018 var deras slogan: “Ett bättre Sverige. För alla.”

Tycker de har extremt svårt att leva upp till sina fina ord med tanke på hur denna pandemi skötts och fortfarande sköts.

Pratade med min mormor (vilket jag gör varje dag) idag och hör hur trött och ledsen hon är på att sitta isolerad.

Hon ska fylla 88 år i augusti och är till noll belastning för sjukvård, kommun och annan omsorg. Hon bor själv i sin 3.a på 3:e våningen utan hiss och lagar sin egen mat, tvättar och städar själv. Men bor ensam och träffar ingen. Hon är ute och går eller cyklar en runda varje dag för att komma ut. Innan pandemin slog till var hon full av liv, min värsta farhåga är att denna pandemi kommer att ta död på henne.

Jag hör på hennes röst när vi pratar hur ledsen och uppgiven hon är, får inte träffa och prata med någon ansikte mot ansikte och hon som är en väldigt aktiv dam som gärna reser och träffar vänner och går ut och äter sitter numera isolerad.

Jag kan inte träffa henne utomhus (som är det nya sättet att kunna träffas) då vi bor 35 mil ifrån varandra och hon har inte dator, surfplatta eller för den delen en smartphone, så vi kan inte köra facetime eller andra typer av livesamtal.

Hon har ingen aning om när hon kommer att få sin vaccination, då det skjuts på hela tiden.

Kanske hon och många fler med henne hinner dö innan de får en chans att leva en gång till innan deras tid egentligen är kommen.

Min fråga är hur tycker regeringen att de lever upp till sitt vallöfte när det gäller min mormor.

Om inget snart händer och regeringen sätter in mer krafttag för att få tag på vaccin kommer de ha ytterligare ett dödsfall på sig, dock inte i corona men coronarelaterat.

Undrar hur många människor, gammal som ung som kommer att dö för att de lider av sin isolering och ensamhet med tanke på hur illa denna pandemi skötts och fortfarande sköts på.

Läs artikeln här!