peace 529380 640

Rutinmässigt bombande och dödande

Lyssna på poden!
79 Views
Start online radio!

Uppdaterat för 3 månader sedan av NYBBLE NYTT

Politiker får inte beblanda sig i väljarnas privata problem!

När 20 000 barnfamiljers vädjan till bostadsministrar och partiledare då maten inte räcker till eller vräkning står för dörren, då skickas ett brev tillbaka “vi beklagar situationen och förstår att det känns jobbigt, men fröken/herr ansvarig politiker får inte hjälpa enskilda ur samhället. Rösta på oss så att vi kan göra förbättringar för din framtid”!

Det är ett privat problem att jobb saknas, att folk blir vräkta, att alla inte har råd med basvaror för ett normalt leverne, lika mycket som det är ett privat problem med bomber och allt dödande. Men det är också i allra högsta grad ett växande samhällsproblem som inte alls hade varit så stort, om varje människas rätt till ett värdigt liv, hade tillvaratagits av våra politiker från början.

Idag flashar en artikel förbi varje morgon om en ny skjutning, ett nytt mord, en ny bomb. Vi rynkar på ögonen, får en klump i magen och skrollar vidare till en annons för mirakelmedel eller casinomiljoner.

Antalet dödade det senaste året kan fylla en egen kyrkogård, men så länge som det händer enskilda incidenter, så är det bara ett privat problem, -vi vet att det gör ont och vi beklagar, men det är SD:s fel!

Under alla år som SD inte har suttit i makten, har de inte byggt upp landet till den stat av kriminalitet i Europa som vi ser idag. De har inte suttit i makten någon gång, så det är inte deras fel. Felet handlar om att inte lyssna på och hjälpa enskilda som alla tillsammans bildar samhället och detta gäller precis alla partier.

Om det är 20 000 vräkta barnfamiljer vet jag inte eftersom kommunerna har rätt idag att dölja vad som egentligen händer. Det är lätt att misströsta när politiker inte hjälper enskilda, när de inte tar människors klagan på allvar och i något led alltid skyller på någon annan, för att slippa göra rätt för sig. Istället basuneras alla andra länders tragedier ut i högtalare. Det är kommunistlandet Kina, det är den tragiska incidenten i Norge, det är de dumma Ryssarna, det är alltid någon annan.

När kommer nyheterna som säger, “politikerna har sett den stigande fattigdomen och bostadslösheten och nu kommer äntligen medborgarlönen” eller “familjer och enskilda har nu rätt att byta bostadsområde för att undvika kriminalitet” eller “alla med inkomst under 20 000kr får nu rätt att åka kommunalt gratis”?

Istället fortsätter rubrikerna om fler indragningar, mer pengar till bankerna, vad Trump sysslar med, hur rika och berömda äter glass på playan långt från virus och dödskjutningar. Jag har svårt att tro, att min åsikt är unik, enskild och bara mitt problem!

Ett svar på “Rutinmässigt bombande och dödande”

Kommentarer är stängda.