OM OSS

Vi i Nybble är en ny lokaltidning som riktar sig främst mot Nybblebor! Den sträcker sig med information över hela Värmland men fokuserar kring hjärtat mellan Kristinehamn Stad och Gullspång.

I Nybble finns välbevarad svensk historia och gränsar mot Vänern.

Precis som de flesta småorterna i Sverige har Nybble det senaste decenniet försvunnit mer och mer från den allmänna bilden över landet och med en nationellt tillgänglig tidning, hoppas jag kunna återinföra lite livskraft i bygden!

Som en tidning bör vara, så är det inte jag som står för innehållet, det är ortens befolkning och lokalblaskan är kostnadsfri! Det betyder att ni kan skriva direkt och utan att logga in, de senaste händelserna på tidningens framsida!

Varför blev det en tidning?

På sätt och vis handlade det mest om bristen på information om just Nybble! Här är några frågor jag och andra har ställt det senaste året:

  • När går bussen?
  • Finns det jobb här?
  • Kan man köpa mat direkt från bönderna?
  • Finns det frivilligt anordnad kollektivtrafik?
  • Vilka är ortens företag?
  • Var hittar jag sjukvård och nödnummer?
  • Vem säljer vad just nu?
  • När är det marknad och var är den?

För att tidningen inte ska stöta ihop med befintliga ansträngningar att lyfta intressefrågor och för att göra det så enkelt som möjligt för alla, sammankör jag information från flera källor! Det betyder att du kan fortsätta skriva på din befintliga blogg utan ny inloggning eller utbyte av hemsida.

All information som Nybble Nu (Vi i Nybble) snappar upp, går hängivet tillbaka till ursprungskällan.

Hur sprids lokaltidningen?

Tidningen sprider information från orten via manuell “sökmotoroptimering”. Det betyder att Nybble får en plats på kartan i bl a Google News! Även om man inte delar länkar kors och tvärs över internet, kommer informationen dyka upp överallt där någon i Sverige söker svar om Värmland.

Ju mindre isolerat Nybble är på kartan, ju viktigare blir det för politiker att lyfta välfärden även här!

Framtida plan

När olyckan är framme eller när vi behöver få akut kontakt och hjälp, då kan det vara av vikt att vi vet att någon kommer. Planen är en SOS-knapp eller en nödknapp som går till frivilliga med omnejd i närheten!

Annonsera?

Du kan annonsera ut det du behöver kostnadsfritt via formuläret på framsidan eller så kan du köpa en statisk annonsplats. Du kan även köpa en hemsida som ser ut så här “https://nybble.nu/min-hemsida”.

Hemsidan är i WordPress och du kan antingen bygga den själv eller låta mig göra det. Samma pris!

Varför skulle du vilja ha en egen Nybble hemsida? Främst för att nå besökare från hela Värmland.